עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    פרטי קהילה

    תזונה ובריאות

    קהילת תזונה ובריאות מהווה במה לניהול דיונים, החלפת דעות, המלצות וטיפים לתזונה בריאה כמתכון לחיים בריאים. ניתן ורצוי לדבר על הקשר שבין תזונה ומניעת מחלות, צמחונות, תוספי מזון, פעילות גופנית, השמנה, דיאטות, הפרעות אכילה ועוד. דלתנו פתוחה בשמחה לדיאטניות קליניות, רופאים, סטז'רים לתזונה, סטודנטים בתחום וגולשים המתעניינים בתחום.    * הגלישה אינה מהווה תחליף להתייעצות עם רופא!  

    בריאות ומדע

    חברים בקהילה (2258)

    elizaburov
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    צבי קירשטיין
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    naama.
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חדוה ברנר
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לבנון ארז
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    פרח יפה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    בס"ד ישעיהו ...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    טארוט צחוק
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק מצליח
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    כל הדרכים להכין אורז מלא

    12/10/08 18:02
    4
    דרג את התוכן:
    2011-12-13 17:31:57
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    ידידים יקרים,

     

    החלטתי לפתוח דיון בנושא אורז מלא.

     

    אולי אחרי העומס של המזון העשיר והמגוון בחגים, לא יזיק לנו לאמץ כמה מתכונים פשוטים של אורז מלא.

     

    אורז שיסדיר את היציאות, ישביע את הרעב לשעות ארוכות ויחזיר לנו את הפשטות שבחיים.

     

    מה דעתכם ?

     

    איך אתם מבשלים אורז מלא ?

     

    מה מוסיפים פנימה ?

     

    נ.ב

    לא לשכוח לציין פעולות מקדימות במידה ויש. היכן קונים, איך מנקים, האם משרים בלילה ועוד.

     

     

     

    בברכה,

    נאוה עינבר

    יועצת תקשורת ובריאות

     www.navainbar.co.il

     

    Attached files:
    קובץ מספר 1 (jpg)
    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "כל הדרכים להכין אורז מלא"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    12/10/08 18:42
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2008-10-12 18:42:15
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    היי

     אשמח לקרוא פה מתכונים נוספים על מה שאני מכינה:)

    הבסיס- האורז, אני קונה בסמטי מלא.

    אחרי בירורו - שוטפים במים קרים, משרים בקערה עם מים קרים לעשרים דקות בערך. שטיפה שוב.

    מרתיחים מים ביחס של פעם וחצי לכמות האורז- כוס אורז=1.5 כוסות מים.

    להרתיח ולהשאיר על אש קטנה עשרים דקות.

    תוספת לאורז:

     אחרי 10 דקות - תבלינים - מה שבא. אני מוסיפה מלח ופלפל שחור- מעט מאוד. ושום! שן אחת

    ואפשר גם ירקות- ברוקולי, גזר, בטטה, כרובית, פטריות חתוכות.... 

    או שקדים לא קלויים קצוצים, צימוקים 

    או תערובת תבלינים טריים קצוצים: ריחן, נענע, מרווה, קורנית,אזוב, כוסברה, פטרוזיליה.

    את גודל הסיר יש לבחור לפי הירקות אותם בוחרים להוסיף- כדי שיהיה נפח לבישול.

     


    --
    13/10/08 11:44
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2008-10-13 11:44:08
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    עכשו אנחנו יודעים גם למה כדאי להשרות את האורז המלא לילה שלם. בין השאר כי זה מייטיב עם מפגעי סוכרת וכך טוב לכולנו. חוקרים מג'ורג'יה מצאו כי התרכובת ASG העוזרת לאורז לצמוח, מופיעה באורז לאחר השריה במשך לילה, והיא מפחיתה את נזקי כלי הדם והעצבים הנובעים מרמות סוכר גבוהות. אצל חולי הסוכרת הוריד האורז המושרה את רמות הסוכר ...הנה המאמר המדעי:

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18587070?ordinalpos=4&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DefaultReportPanel.Pubmed_RVDocSum


    --
    http://www.camoni.co.il/?idr=401&bid=2
    13/10/08 16:36
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2008-10-13 16:36:22
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    היי נאוה,

    אחלה רעיון.

    אני מזמן עברתי לאורז מלא.

    מודה שבתחילת הדרך - היו כמה נסיונות כושלים,

    שהחזירו אותי עם זנב מקופל אל האורז הלבן, אלא שמרגע שעליתי על המינונים,

    רק אורז מלא.

    מה שגיליתי וחשוב:

    1. חשוב להשרות אותו המון זמן במים ועדיף מים רתוחים.לכן אני

    משרה או מהלילה או על הבוקר.

    2.הריח שלו לא נעים במיוחד - אבל לא נורא - הוא מתפוגג עם ההשרייה.

    3.אורז מלא מתקלקל מהר יותר מאורז לבן, לכן אני מאחסנת אותו במקרר.

    באשר להכנה,

    לאחר ההשריה שוטפת היטב. הנה מתכון לאורז שהכנתי הבוקר:

    קצצתי בצל, גזר ועלי סלרי אמריקאי לקוביות קטנות. השקפתי

    אותם במעט בשמן זית, הוספתי את האורז והמשכתי בטיגון עד

    שהאורז נראה מופרד ויבש מכל הנוזלים, ואז הוספתי מים רתוחים כך שמכסים

    את האורז לגמרי ועוד כסנטימטר מעל.

    לאחר הרתיחה יש להנמיך את הלהבה ולתת לזה להתבשל עד שהנוזלים מתאדים.

    לקראת סוף הבישול כשיש את בועות הנוזלים מכסים את הסיר במגבת ובמכסה, מכבים

    את האש ומניחים לעשרים דקות - חצי שעה.

    כמובן שניתן לגוון עם סוגי הירקות כיד הדמיון.

    13/10/08 16:40
    0
    דרג את התוכן:
    2008-10-13 16:43:48
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: gypsey 2008-10-13 11:44:08

    עכשו אנחנו יודעים גם למה כדאי להשרות את האורז המלא לילה שלם. בין השאר כי זה מייטיב עם מפגעי סוכרת וכך טוב לכולנו. חוקרים מג'ורג'יה מצאו כי התרכובת ASG העוזרת לאורז לצמוח, מופיעה באורז לאחר השריה במשך לילה, והיא מפחיתה את נזקי כלי הדם והעצבים הנובעים מרמות סוכר גבוהות. אצל חולי הסוכרת הוריד האורז המושרה את רמות הסוכר ...הנה המאמר המדעי:

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18587070?ordinalpos=4&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DefaultReportPanel.Pubmed_RVDocSum

    זה מעניין!!

    הדרך שלי להכנת אורז מלא היא ע"י השרייה של כשעה על מנת לקצר את זמן הבישול.

    לאחר מכן אני קוצץ לקוביות גזר, קישואים, בצל וכרוב (אין כמויות מדוייקות, פעם ככה ופעם אחרת)

    מאדה את הירקות בסיר, מוסיף מים (כפול מנפח האורז - כוס אורז = 2 כוסות מים)

    מתבל בשורש ג'ינג'ר כתוש, מלח וסויה (להזהר עם המלח והסויה כך שלא ייצא מלוח מידי)

    מרתיח וממשיך לבשל באש קטנה עד להתאדות המים

    התוצאה היא שנפח האורז גדל פי 3 יותר בערך אם היה מדובר רק באורז עצמו, וזה בעצם הופך את האורז לאורז דל קלוריות משום שכמות הקלוריות ביחס לנפח המזון קטנה בצורה משמעותית.

    אז כך אני מקבל גם תבשיל צבעוני, גם מאכל מזין וגם מזון שמתאים לדיאטה.

     

     

    .

     --

    יורם מאמן כושר אישי מקים דף אימון אישי  למאמנים אישיים מתחום הקואצ'ינג, לפרטים ראו פוסט אימון אישי

    13/10/08 19:09
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2008-10-13 19:09:42
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    לא ידעתי על הצורך של השריית האורז

     

    שאלה: מה יותר בריא - אורז מלא או קינואה?

     

    אני מכינה אורז מלא מאוד טעים והסיבה לטעם הטוב הוא

    טיגון של שום קצוץ והוספת אורז מלא - הטיגון גורם לאורז

    להתפצפץ - והטעם מעולה - מוסיפה לבישול עדשים

    מאש - לעיתים מוסיפה ירקות כמו קישואים בצל וכו'

     

    מעדן אמיתי

     

     

     

    13/10/08 23:44
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2008-10-13 23:44:41
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    ברכות על המעבר לאורז המלא !

    זה כבר כמה שנים שאני מכין אורז מלא ובהצלחה רבה ולהלן השיטה :

    אמרתם להשרות שעות וזה נכון אבל מכאן ההמשך שונה לגמרי

    יש למלא מים קרים בסיר בערך 2 ס"מ מעל לגובה האורז

    להביא לרתיחה ללא מכסה ואז לכסות ולהקטין את האש

    הבישול של האורז נמשך כחצי שעה ואין מניעה להוסיף מים קרים (או להוציא) תוך כדי אם צריך

    האורז מתבשל ללא טיגון וללא תבלינים ומגיע לשיאו לאחר האידוי 10 דקות לאחר כיבוי האש.

     

    בסיר אחר יש להכין תיבול עסיסי(למשל פסטו עם תוספת מלח ושמן זית) ולאחד את התיבול עם האורז כששניהם חמים ולפני הגשה. אין מצב שתחזרו לאורז לבן ! אגב לגבי סוג האורז לא המלצתי כי זה ממש טעם אישי ואני מעדיף את הבסמטי הארוך....

    14/10/08 02:11
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2008-10-14 02:11:24
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    היי , גם אני עברתי לאורז מלא מזמן , אני אישית אחרי ניסויים שונים הגעתי לאורז מלא עגול שלי אישית הוא הכי טעים ומוצלח , אני אישית לא משרה לליילה אבל אחרי המאמר שדינה ראלט העלתה אין ספק שאתחיל להשרות , טיפים שיש לי לגבי הבישול : על כוס אורז - 2 כוסות מים , להביא לרתיחה , אפשר להוסיף טיבול וירקות כבר בשלב הזה לפי הטעם האישי , ברגע שהמיים רותחים להעביר לכירה הקטנה ביותר שיש על הכיריים ולהוריד אש לנמוכה לסגור סיר במכסה ולבשל כך 30 דקות בדיוק , אחרי 30 דקות לכבות אש ולא להרים מכסה ב20 דקות הבאות , אחרי זה האורז מוכן .

    בתאבון.

    14/10/08 19:34
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2008-10-14 19:34:44
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    אורז מלא מעולה:

    1 כוס אורז אדום או אורז בר (האורז של סוגת מעולה)

    2.5 כוסות מים רותחים

    1 בצל קצוץ

    5 פטריות שמפיניון טריות נקיות פרוסות (בשום אופן לא לשטוף במים, לקלוף את הקליפה ואם צחור לא לטפל)

    רוטב סויה דל נתרן (של קיקומן)

    5 ג' שמן שומשום, ככף

    שוטפים את האורז במסננת מתחת לברז, מאפשרים למים להתנקז מס' דקות

    בינתים,  מחממים בסיר אתהשמן, משקיפים את הבצל והפיטריות, מוסיפים את האורז ולאחר כ-2 דקות מוסיפים את מים הרותחים. מבשלים על אש קטנה בסיר מכוסה ,  כ -40 דקות. לקראת סיום מוסיפים את הסויה טועמים ומתקנים בהתאם לטעם האישי.

    מ  ע  ו  ל  ה !

    בתיאבון


    2.5

    20/10/08 22:31
    0
    דרג את התוכן:
    2008-10-24 10:05:13
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    אני משרה לילה שלם ושוטפת לפחות שלוש ארבע פעמים (את המים אפשר לשפוך לעציץ קריצה)

     

    החומרים:

    אורז מלא מושרה ושטוף

    גרנולה

    שמן זית

    רוטב סויה

    מלח (ממש בזהירות כי הסויה מאוד מלוח)

    מים רותחים

     

    כמויות: לפי העין קריצה

     

    אופן ההכנה:

    שמים הכל בסיר המתאים למיקרוגל ומערבבים

    מכניסים למיקרוגל לשש דקות ומוציאים לערבוב

    מכניסים שוב (מסיפים מים רותחים במידת הצורך) לארבע עד שש דקות

    נותנים לאורז לנוח חצי שעה

     

    בתאבון


    בברכה,  

     

    נאוה עינבר

    יועצת תקשורת ובריאות

    www.navainbar.co.il


    --
    יום בריא :-)
    נאוה עינבר
    nava@navainbar.co.il
    מדיה חברתית ויחסי ציבור בתחום הבריאות
    (אני קצת יותר בפייסבוק בלינק הבא)
    http://www.facebook.com/nava.inbar
    29/10/08 00:12
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2008-10-29 00:12:30
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    מאד תלוי מהי "רמת הבריאות" הרצויה.

     

    לשיטתי, הנובעת מבעיות בריאות (בלי לפגוע חלילה באף דרך אחרת) שימוש ברוטב בסויה (שמכיל המון מלח) או הכנה במיקרוגל (שהורג את אנרגיית המזון והויטמינים) לא ממש באים בחשבון, ועל כן אני מציעה מתכון פשוט לפנאטיים יותר מביניכם וגם לאלו שלא...

     

    משרים את האורז המלא (בחורף עדיף אורז געול) ערב לפני הבישול

    ממש לפני ההכנה שוטפים את האורז מספר פעמים

    מוסיפים מים עד לגובה 2 סנטימטרים מעל לאורז שבסיר

    מביאים להרתחה ולאחר מכן מורידים לאש הכי קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים כ 40 דק'.

     

    את התיבול מבצעים לאחר הבישול, מה שמשמר את הויטמינים ולא דורש תיבול יתר.

     

    מאפשרים לאורז להצטנן מעט ואז מוסיפם כמות נדיבה של שמן זית משובח, קורט מלח וכפית דבש.

    מערבבים היטב ומגישים. תענוג!!!

     

    כדי להכין סלט אורז קר :

     

    ניתן להוסיף אגוזי מלך, פרוסות דקות של גבעולי סלרי, צימוקים ופרוסות פטריות שמפניון טריות (אם אתם יכולים להרשות לעצמנכם, ניתן להוסיף רוטב סויה ולקבל מעדן בגוון יפהפה...)

     

    ב-ה-צ-ל-ח-ה      ו-ב-ת-י-א-ב-ו-ן

     

     


    --
    אשמח לפגוש את שמעון פרס, אחמניג'ד, אנג'לינה ג'ולי , הדאלי לאמה, והרשימה ארוכה...
    16/11/08 22:16
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2008-11-16 22:16:23
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    תתפלאו אצלי הפועל הסיני מכין לי את האורז כי מי שיודע

    רק סיני יודע להכין אחלה אורז למתכונים

    לפנות צין לינג כתובת

    ביגי"ן סין


    --
    יריב קבלן פרויקטור תכנון ,בניה, ושיפוצים,
    כול יום רק נעשה יותר טוב
    7/2/09 00:17
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-02-07 00:17:53
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: פרויקטור 2008-11-16 22:16:23

    תתפלאו אצלי הפועל הסיני מכין לי את האורז כי מי שיודע

    רק סיני יודע להכין אחלה אורז למתכונים

    לפנות צין לינג כתובת

    ביגי"ן סין

     

     

    תשתף אותנו...

    --
    יום בריא :-)
    נאוה עינבר
    nava@navainbar.co.il
    מדיה חברתית ויחסי ציבור בתחום הבריאות
    (אני קצת יותר בפייסבוק בלינק הבא)
    http://www.facebook.com/nava.inbar


    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "כל הדרכים להכין אורז מלא"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה